Over Ons

Bij teakea hebben wij de ambitie om meubelen van hoge kwaliteit te bieden voor een eerlijke prijs. Samen streven wij ernaar natuurlijke materialen toegankelijk te maken voor alle huishoudens, dit doen we dagelijks met veel passie en plezier. 

Bij Teakea hebben wij o.a. woonmeubelen zoals tafel, kasten en stoelen, tuinmeubelen, badkamer meubelen en natuurlijk woon accessoires. Het grootste deel van ons assortiment ontwerpen en maken wij zelf! 12 jaar geleden is Teakea begonnen als meubelmakerij vanuit de ondernemersgeest van onze oprichter: Patrick de Geus. Patrick heeft een grote liefde voor het maken van meubels. Teakea is de afgelopen jaren langzaam doorgegroeid van een kleinschalige meubelmakerij tot een succesvol bedrijf in de meubelindustrie. 

      

Onze Geschiedenis

In 2001 ging Patrick de Geus op reis naar Indonesië. Na een tijdje in Indonesië te hebben gewoond, ontdekte Patrick zijn passie voor hout via een kleine Indonesische meubelmakerij die prachtige meubelen van teakhout maken. Op Indonesië wordt teakhout op duurzame hout plantages verkregen om de natuur op de eilanden te behouden. Onze bedrijfsnaam ‘Teakea’ is dus ook geïnspireerd door onze passie voor het duurzame, kwalitatieve en betaalbare 'Teakhout’. Drie kenmerken die wij dagelijks in ons bedrijf zo goed mogelijk proberen te waarborgen.

In 2002 heeft Patrick de knoop doorgehakt om zijn eigen bedrijf op te richten. Het begon allemaal met het maken van klein teak meubilair zoals stoelen, plankjes of tafeltjes. Al gauw begon Teakea meer variërende woonmeubelen, tuinmeubelen en zelfs badkamer meubelen te produceren. Na deze prachtige start, ontdekten we een grote vraag voor maatwerk meubelen en zo groeide onze eigen kleinschalige werkplaats door tot een grote meubelmakerij. Onze maatwerk specialisten helpen onze klanten nu dagelijks om hun woonwensen te realiseren. Naast meubelen van teakhout, heeft Teakea zich ook stap voor stap gespecialiseerd in (maatwerk) meubelen van acacia hout, eikenhout en mango hout.

Door de jaren heen is Patrick in samenwerking gebleven met de meubelmakerij uit Indonesië. Een deel van onze tuin meubelen wordt tot op de dag van vandaag nog steeds in Indonesië gemaakt, maar het merendeel van onze productie wordt in onze eigen meubelmakerij geproduceerd. Ook werken we inmiddels niet alleen samen met Indonesië, maar ook met meerderen nationale meubel leveranciers. Hierdoor heeft Teakea ook al een aantal jaren een enorm sfeervolle showroom met meubelen van leveranciers en meubelen uit onze eigen productie. Zo is Teakea binnen 10 jaar vanuit een eenmansbedrijf doorgegroeid tot een succesvol bedrijf in de meubel branche!

     

Eigen Meubelmakerij en Showroom


    

Meubel Maatwerk

    

     

Samenwerkingen

Wij werken samen met verschillende binnenlandse en buitenlandse leveranciers voor de import van onze materialen en meubelen. Naast het importeren van verschillende houtsoorten zoals teak, eiken, mangohout en accacia, importeren wij ook prachtige meubelen van deskundige meubel groothandel bedrijven. Door het rechtstreekse contact met onze leveranciers kunnen wij hoge kwaliteit waarborgen en tegelijkertijd de kosten laag houden. Daarnaast zorgen onze verschillende leveranciers voor een grote variatie aan meubelen in verschillende stijlen. Hierdoor kun je in onze webshop en showroom meubels in veel verschillende stijlen vinden, bijvoorbeeld rustieke meubelen maar ook industriele meubelen. Om het half jaar proberen wij nieuwe collecties in de webshop en winkel uit te brengen en wordt de showroom vernieuwd met de nieuwste en hipste meubelen! 

Team Teakea! 

Bij Teakea zien we onszelf als een klein maar hecht team. Dagelijks werken we met veel plezier samen om de woonwensen van onze klanten te realiseren. Iedereen, ongeacht van zijn/haar functie, wordt enorm gewaardeerd! Wij zijn erg  blij met onze meubelmakers, onze woon stylisten en onze administratie- en winkel medewerkers. Wij kunnen je veel tips geven over het gebruik van verschillende stijlen binnen je woning. Daarnaast kunnen we je ook veel vertellen over de kenmerken van verschillende hout soorten en je adviezen over het onderhoud daarvan. Dag in, dag uit staan onze medewerkers klaar om je te helpen om je interier wensen te realiseren. Benieuwd geworden wie deze vakmannen en vakvrouwen zijn? Kom een gezellig langs en maak kennis met ons!