Houtsoorten voor onze meubelen

Welke houtsoort past bij jou? 


Er zijn enorm veel verschillende houtsoorten geschikt voor woon- en tuinmeubelen. Maar... natuurlijk heeft iedere houtsoort unieke karakteristieke eigenschappen. Op deze pagina vertellen we je over de hout opties van Teakea. Wij maken onder anderen veel meubelen van eikenhout, teakhout, acaccia hout en tot slot, mango hout. Het merendeel van onze badkamer meubelen worden gemaakt van eik en teak en het meerendeel van onze tafels en kasten kunnen gemaakt worden van alle vier houtsoorten. Voor maatwerk kun je uiteraard uit alle houtsoorten opties kiezen. Uiteraard bewerken wij ons hout met kwalitatieve hout bewerking machines en werk materialen en bovendien beschermen we het hout altijd met een transparante coating om vuil en vocht af te stoten. 

Frans eikenhout

 
Wij leveren graag kwalitatief en ecologisch verantwoord hout. Daarom kiezen wij voor Frans eikenhout! De eiken- en beukenstammen komen vanuit een duurzame plantage in Frankrijk. Wij doen dus niet mee aan bosafkapping om meubelen van te maken. Eik wordt onder anderen gebruikt voor onze natuurlijke badmeubelen en voor verschillende salontafel en eetkamertafels. Ook wordt er eiken hout gebruikt voor een aantal van onze buffetkasten en stellingkasten.   

Verantwoord ondernemen vinden wij belangrijk. Ons eikenhout is afkomstig van Franse hardhoutbossen met een PEFC-mileucerticifering. Om het mileu te beschermen, kiezen wij onze hout leverianciers nauwkeurig uit. Onze leverancier van eikenhout verkrijgt haar hout op een duurzame manier door duurzaam grondstof beheer en hout schors recycling. Bovendien maakt onze levarancier gebruik van plantaardige houtolien en electrische voertuigen die het hout vervoeren. Al met al, super duurzaam! 
  
Frans eiken is van zeer hoge kwaliteit. Het hout wordt nauwkeurig in grote maten afgezaagd, glad afgewerkt en gestoomt om te zorgen dat alle planken een gelijkmatige houtskleur hebben. De houten planken worden gegarandeeerd geleverd zonder splitsingen of gaten in het hout. Daarnaast wordt het hout voorgedroogd met een anti-vlek beschermingslaag.

Indonesisch accacia, teak- en mangohout.


Naast frans eiken hebben wij ook een leverancier uit Indonesie.
Ons accacia hout, teakhout en mangohout is afkomstig uit duurzame hout plantages uit Indonesie. Opnieuw geen bos kapping. 

Teakhout

 
Teakhout brengt voor voordelen met zich mee. Teak wordt binnen Teakea met name voor onze tuinmeubelen collectie gebruikt en geeft een prachtige warme goudbruine tint aan de meubelen. "Waarom tuinmeubelen?" vraag je je nu misschien wel af.  Nou, teak is echt oersterk en zeer waterbestendig! Eigenlijk ideaal om te gebruiken voor buiten meubelen dus. Teak heeft bovendien weinig onderhoud nodig door haar sterke dichtheid en de natuurlijke vetten in het hout. Deze voordelen zorgen ervoor dat het hout haar natuurlijke staat behoud en dus niet snel spijt of rot.


Daarnaast is teak in vergelijking met andere houtsoorten veel lichter van gewicht. Tot slot
, zoals al eerder benoemd, biedt teak weerstand tegen verschillende weersomstandigheden zoals regen maar ook felle zon. Je kunt dus een leven lang genieten van teak meubelen! Waardeer de natuur en kies dus voor duurzame tuinmeubelen van teak. 

 

Accacia hout

 
Ook acaccia hout brengt prachtige voordelen met zich mee. Bij Teakea gebruiken wij accacia met name voor een deel onze eetkamer tafels. De meubelen hebben een prachtige lichte en tegelijkertijd warme kleur.  Een van de grootste redenen waarom accacia ideaal is voor eettafels, is omdat het zeer makkelijk is schoon te maken. Enkel met water zelfs! Al helemaal ideaal wanneer je een huishouden hebt waar iedereen wel eens lekker kan knoeien... 


Ons Accaciahout is afkomstig van eco-vriendelijke hout plantages. De typische kenmerken van Acaccia zijn de fijne nerf structuur, de vlamtekening en de wisselende kleuren in het hout. Juist de natuurlijke scheuren, barsten of oneffenheden in het hout geven meer leven en een speels effect aan je tafel. Accacia hout heeft een lichte warme uitstraling, ideaal voor een frisse maar gezellige sfeer.

Ook accacia hout gaat lang mee! Accacia is wel wat duurder dan teakhout, doordat acacia bomen niet zo groot worden (maar wel lang!) en iets meer onderhoud nodig hebben. Daarom raden wij het aan om eens in het jaar het tafelblad te behandelen met een simpele meubelolie. Zo houd je het hout zo mooi mogelijk en kun je heel lang van je meubel blijven genieten!


Mangohout

 

Tot slot kunnen we mangohout uiteraard niet overslaan. Mangohout komt natuurlijk van de mango fruitboom in het tropsiche Zuid-Oost Azie. Wij maken onder anderen meubelen zoals tafels en kasten van mangohout. Mangohouten meubelen hebben een donkere warme kleur en daardoor een robuuste exotische uitstraling. Mangohout heeft ook weer haar unieke voordelen net als de andere houtsoorten. Deze voordelen zijn een betaalbaarheid, een stevige houtstructuur en opnieuw weinig onderhoud. Na verloop van tijd kan de donkere kleur ietswat vervagen. Om het hout weer meer leven te geven, kun je kiezen voor een 'bijenwas'. Door deze behandeling worden de nerven weer sterker zichtbaar en het hout zal weer meer glanzen!

 

Naast de zojuist benoemde unieke voordelen van mangohout, is mangohout ook nog eens erg duurzaam. Mangobomen groeien erg snel. Naarmate de boom ouder wordt, neemt de fruitproductie flink af. Daarom worden de fruitbomen gekapt en krijgen ze vaak een nieuw leven als meubel! Mangohout is dus eigenlijk een rest product van mango plantages: Compleet duurzaam en recycled verkregen hout.

Wat is dit? Check "Onthoud mij" om op deze computer toegang te krijgen tot je winkkelwagen, zelfs als je niet ingelogd bent.