5 tips voor het ultieme ‘Urban Jungle Interieur’

door | 27 februari, 2021 | Woon inspiratie | 0 Reacties

De relatie tussen flora en fauna is er een met een lange geschiedenis. Het is dan ook niet zo gek dat we anno 2021 allemaal graag planten in huis hebben, en dat menig woonkamer er uitziet als een ware tropische jungle… Lees verder voor leuke interieur tips hoe jij je woning kan omtoveren tot een ‘urban jungle’! 

5x tips voor een urban jungle interieur! 

Vandaag laten we jullie graag kennis maken met de urban jungle interieurstijl. Veel grote en kleine planten en een robuuste en industriële interieur stijl, en klaar is kees!

1. Kamerplaten in alle soorten en maten

Er is natuurlijk geen jungle zonder heel veel planten! Plaats cactussen en vetplantjes in de vensterbank, op hangplankjes of op een leuke boekenkast. Of plaats een grote Monstera gaten plant naast je woonkamer bank en een grote bananenplant in dat ene leuke studeer hoekje. Een variantie aan planten maakt je urban jungle speels en uniek!

2. Industriele en robuuste woonmeubelen

Naast ‘Jungle’ staan ‘Urban’ meubelen met een robuuste en industriële stijl ook centraal binnen deze woonstijl. Vaak zijn deze meubelen gemaakt van hout en metaal, en geven daardoor een rauwe en stoere look aan je woning. Bijvoorbeeld een industriële TV kast of een robuuste houten tafel van donker mangohout. Planten, metaal en hout zijn allemaal natuurlijke materialen en geven een speels en natuurlijk effect aan je woning!

high_res-4
_DSC1914

3. Onbewerkte en ruwe materialen voor op je muren en vloeren

Aansluitend op robuuste meubelen zijn natuurlijk ruwe en robuuste muren en vloeren. Denk hierbij aan houten of bakstenen muren, muren van grof afgewerkt klei of zelfs muren met stalen platen. Naast deze unieke muren opties, kun je ook natuurlijk ook kiezen om voor unieke vloeren met glimmende zwarte tegels, hout of beton. Let op: énén wordt wellicht een beetje te druk en overweldigend.

_DSC1952
E69EC6D0-6D15-48D8-8EB2-8753D302B0EC_1_201_a
Naamloos

4. Combineer Rotan en houten meubelen

Om het jungle gevoel extra te vergroten kun je gebruik maken van meubelen van natuurlijke materialen zoals hout, riet, en rotan. Bijvoorbeeld een stoere rotan lamp,  een houten kast en houten dressoir. Deze leuke combinaties zouden bijvoorbeeld ideaal passen binnen deze interieurstijl!

5. Indrukwekkende printjes: Tropische behang

Om te beginnen is het belangrijk om veel gebruik te maken van lichte muren en accenten van hout in je muren, vloeren en meubelen. Maar… je kunt ook een speciaal hoekje creëren met een prachtig stuk tropisch Arte behang!  De behang soorten van de Arte collectie hebben veel prints met bloemen, planten en tropische dieren: ideaal voor een urban jungle woonstijl!

5c205a97-02b3-427b-9dd7-7b013d177ece
_DSC1936
Deel dit bericht

Teakea’s blog

92a99a23-e8d1-4323-9b0a-2416fca15151-1

Home & Living Store Teakea 

Teakea bestaat al ruim 10 jaar! Wij hebben een grote liefde voor het ontwerpen en maken van maatwerk meubelen.  Wij streven ernaar meubels te maken die perfect aansluiten op persoonlijke wensen van onze klanten. Als kleinschalige meubelmakerij zijn we de afgelopen jaren doorgegroeid tot meubelmakerij én woonwinkel! 

Volg ons

Insta inspiratie

Maatwerk 

Onze Woonwinkel in tolbert

1500m2

Bezoek onze woonwinkel!