6x een Scandinavisch interieurstijl!

door | 30 januari, 2021 | Woon inspiratie | 0 Reacties

Houdt jij van een rustige en kalme maar tegelijkertijd gezellige en sfeervolle woonstijl? Dan is de Scandinavische woonstijl misschien wel wat voor jouw! Een woonstijl vol met witte en lichte kleuren, strakke lijnen en vormen en natuurlijke materialen om rust in huis te creeren. Lees verder voor alle tips om deze stijl gemakkelijk in je woning te creeren!

How to: Een Scandinavische interieurstijl, rust en sfeer… 

Bij deze woonstijl geldt: Less is absoluut more. Het draait om rust en ruimte creeren en de kunst van het weglaten. In dit blog zullen we je inspireren hoe je dit het beste kan doen. Scroll down!

high_res
high_res-1

1. Simpele en moderne meubelen (van natuurlijke materialen)

De ingrediënten voor een minimalistische Scandi woonsfeer zijn eenvoud, rust en functionaliteit. Simpele meubelen met een groot gebruik comfort en een goede kwaliteit worden enorm gewaardeerd. Een veel voorkomend kenmerk is dat veel meubelen een minimalistiche en ruimtelijke stijl hebben, bijvoorbeeld slanke armleuningen of poten, strakke lijnen en weinig sierelijke en ingewikkelelde vormen. 

2. Veel licht en een neutraal kleurenpalet

Omdat er s’winters weinig zon is in Scandinavische gebieden, is het gebruikelijk om veel licht in huis te laten door gebruik van veel grote ramen en veel lampen. Qua kleuren is de basis van een Scandinavisch interieur vaak wit of pastel kleurig met zwarte en grijze accenten. Lichte basiskleuren met hooguit één of twee accentkleuren zijn key! Ga bijvoorbeeld voor wit samen met een frisse pastel kleur zoals licht groen- of blauw.

high_res-7
high_res-5
134436458_1887924261376854_4548675877435034227_o

3. Heel veel hout

Onmisbaar binnen deze stijl: Houten meubelen, houten accesoires, houten vloeren of houten muren. Noem het maar op! Houtsoorten zoals berken- beuken en essenhout zijn het meest geschikt door hun lichte kleurtint en rustige natuurlijke uitstraling. Ook is donkere hout een leuke optie om een gaaf contrast te creeren. Bijvoorbeeld een donkere houten muur, een witte muur en een lichte vloer.

4. Strakke lijnen en rechte vormen

Vergeet sierlijke lijnen en mini detials. Met een Scandinavisch interieur kies je juist voor strakke en moderne lijnen. Zo is de ruimte heel ‘clean en overzichtelijk.’ Ook is een ruimtelijke uitstraling heel belangrijk. Dit kun je bijvoorbeeld zien door de minimalistiche designs van meubelen met weinig ‘closed’ space (lades of deuren) en juist veel ‘open’ space (planken). 

Naamloos
6db9b7cdca32a5-PI147042364

5. Veel groen: Planten als eyecatchers!

Grote planten zijn niet te missen binnen deze interieurstijl. Veel groen past ook ideaal bij de Scandinavische meubelen van natuurlijke materialen. De combinatie van de natuurlijke materialen en de planten geven je woning een frisse look.

TIP: Timmer een houten plank aan de muur en decoreer de plank met leuke hangplantjes, een modern fotolijstje en een wat kaarsjes en voila!

6. Less is more: Simpele accessoires.

Het bezit van zo min mogelijk spullen is echt een kunst. Hoe houdt je je woonkamer zo ‘clean’ mogelijk? Kale witte muren met simpele wanddecoratie. Bijvoorbeeld een handvol simpele fotolijstjes of een groot ‘decoratie statement piece’ zoals een grote klok, plant of een modern schilderijtje.

high_res-4
high_res-6
Deel dit bericht

Teakea’s blog

92a99a23-e8d1-4323-9b0a-2416fca15151-1

Home & Living Store Teakea 

Teakea bestaat al ruim 10 jaar! Wij hebben een grote liefde voor het ontwerpen en maken van maatwerk meubelen.  Wij streven ernaar meubels te maken die perfect aansluiten op persoonlijke wensen van onze klanten. Als kleinschalige meubelmakerij zijn we de afgelopen jaren doorgegroeid tot meubelmakerij én woonwinkel! 

Volg ons

Insta inspiratie

Maatwerk 

Onze Woonwinkel in tolbert

1500m2

Bezoek onze woonwinkel!