Een kijkje in de ‘meubel keuken’ van Teakea

door | 2 december, 2020 | Achter de schermen, Nieuws | 0 Reacties

In onze meubelmakerij wordt dagelijks hard gewerkt. Ruwe materialen worden hier omgetoverd tot prachtige maatwerk meubelen van hoge kwaliteit. Via deze blog geven we jou een uniek kijkje in de ‘keuken’ van Teakea. En kijk ook vooral het filmpje over ons maatwerk onderaan de pagina!

De meubel keuken van Teakea

De werkzaamheden in onze werkplaats worden uitgevoerd door een team van 5 vakkundige meubelmakers welke werken onder leiding van Amir en Wim. Amir is al velen jaar werkzaam bij Teakea en maakt de meest prachtige meubelen die je je kan bedenken. Met zijn kritische oog en jarenlange ervaring als meubelmaker is hij een echte vakman die dan ook onmisbaar is geworden voor Teakea! Wim werkt inmiddels al bijna een jaar bij Teakea en leert enorm snel het vak kennen. Wim kan prachtige strakke en gedetailleerde houten meubelen binnen no-time maken. Hij heeft zelfs zijn eigen boot gemaakt! 😮

Ben je benieuwd naar hoe de kastdeurtjes van jouw dressoir, of de lade-fronten van jouw badkamermeubel tot stand zijn gekomen? Vandaag vertellen onze meubelmakers over hoe zij lade-fronten en kastdeurtjes maakt en welke materialen zij daarbij gebruikt. Lees dus gauw verder!

 

tvmeubel-maatwerk
maatwerk-slider7
maatwerk wandtafel
maatwerk-slider3

“De eerste stap is natuurlijk het op maat zagen van de planken waar de lade van gemaakt wordt, en het boren van twee gaten over de gehele breedte van de planken waar later stalen pinnen in geplaatst kunnen worden. Daarna zagen we met een flex twee stalen pinnen op de juiste maat zodat deze in de breedte van het lade-front passen. Deze pinnen versterken het lade-front en zorgen er voor dat deze onmogelijk krom kan trekken; op die manier kunnen we een leven lang plezier garanderen!”

Vervolgens worden de pinnen in de eerste plank geplaatst en wordt er D4 constructielijm gebruikt om de planken aan elkaar te bevestigen. Deze lijm is enorm sterk en zorgt ervoor dat de planken naadloos in elkaar over gaan. De planken worden stuk voor stuk op elkaar geplaatst en vastgelijmd.

“Je kunt deze lijm zien als een soort ‘superhoutlijm. Het is echt heel sterk spul en zorgt ervoor dat de planken een mooi geheel vormen. Nadat alle planken op elkaar zijn bevestigd wordt het front door middel van lijmklemmen vastgezet. Nu is het een kwestie van geduld hebben. De lijm heeft 24 uur de tijd nodig om volledig op te drogen.”

Nadat de 24 uur verstreken zijn volgt het proces waarin de andere meubelmakers de fronten schuren en afwerken. Wanneer de lade-fronten klaar zijn worden ze aan het meubel bevestigd en is deze klaar voor levering.

Ben je benieuwd geworden naar wat ons team voor jou kunnen betekenen? Stel je vraag via de contact pagina en breng de natuur in huis met een meubel van Teakea! 

Deel dit bericht

Teakea’s blog

92a99a23-e8d1-4323-9b0a-2416fca15151-1

Home & Living Store Teakea 

Teakea bestaat al ruim 10 jaar! Wij hebben een grote liefde voor het ontwerpen en maken van maatwerk meubelen.  Wij streven ernaar meubels te maken die perfect aansluiten op persoonlijke wensen van onze klanten. Als kleinschalige meubelmakerij zijn we de afgelopen jaren doorgegroeid tot meubelmakerij én woonwinkel! 

Volg ons

Insta inspiratie

Maatwerk 

Onze Woonwinkel in tolbert

1500m2

Bezoek onze woonwinkel!