5x Interieur tips voor de Mediterraanse woonkamer

door | 7 april, 2021 | Woon inspiratie | 0 Reacties

‘Ben je ook zo fan van een warm klimaat? Griekenland, Italie of Marokko? Heerlijk toch! Een mediterraanse woonstijl is dan de perfecte interieurstijl voor jouw woning. Scroll naar beneden voor mediterraanse sferen en interieur tips!

5 tips voor een mediterraanse woonstijl!

In de gebieden rondom de Middellandse zee is het nu gewoon redelijk warm. De lente is daar alweer vol op aangebroken en de zomer begint daar soms wel 2 maanden eerder dan in Nederland! Hoe geniet je nou extra veel van de lente en de zomer? Haal het mediterraanse zuiden in huis met de volgende interieur tips!

1. Warme tinten en materialen

Het eerste en meest belangrijkste van een mediterraans interieur zijn warme en vrolijke kleuren. De meest voorkomende kleuren zijn terracotta, baksteen rood en bruin. Daarnaast geven gele en oranje kleuren een tropische, warme en gezellige sfeer. Naast kleur zijn de soort materialen ook erg van belang om de zuidelijke sfeer in huis te halen. Muren van rode bakstenen of klei en vloeren van tegels met patroontjes geven die typische sfeer.

TIP. Maak gebruik van een kleuren pallet! Kies bijvoorbeeld alleen kleurtinten van zoals oranje, groen en bruin voor een tropisch effect!

2. Opvallende woonaccessoires 

Een mediterraan interieur kan haast niet zonder de gezellige woonaccessoires en prachtige decoraties. Gekleurde knusse kussentjes, vloerkleden met mandala patroontjes, dekentjes en veel terracotta potten en planten fleuren je huis meteen op. Terracotta aardetinten, rustiek hout en keramiek zijn allemaal opvallende kenmerken binnen een mediterraans interieur. 

TIP. Oranje-bruine terracotta potten geven je woning onmiddellijk een extra zuidelijke sfeer!

_DSC1916
_DSC1909

3. Haal de Sahara in huis met Marokkaanse cactussen

Met warmte om ons heen vergeten we soms dat onze plantenvrienden ook dorst hebben, maar cactussen kunnen als geen ander de hitte trotseren!

Schijfcactussen zijn enorm taaie planten die met  weinig water kunnen leven. Alleen als de grond erg droog aanvoelt hebben ze een beetje water nodig. Een kleine moeite! Cactussen zijn een waardevolle toevoeging aan een mediterraanse woonkamer.

TIP.  Combineer cactussen met boeken voor een rustgevende sfeer. Bijvoorbeeld met rustieke boekenplankjes.

4. De Italiaanse olijfboom

Je krijgt er altijd een beetje een vakantiegevoel van, vind je niet? Een olijfboom heeft de ultieme mediterraanse look. De bladeren hebben een prachtige kleur en vorming.

Je moet alleen wel geduld hebben voordat er mini olijven aan je boom verschijnen. Olijven kunnen namelijk alleen groeien aan takjes van minstens twee jaar oud.

TIP.  Zet de olijfboom in het warmste en zonnigste hoekje van je woonkamer, geef hem regelmatig een scheut water en laat hem lekke groeien en bloeien.

_DSC1179
a3e8fb8c-5493-48bf-9945-902b25511e12

5. Tropische ‘Rotan’ meubelen en accesoires

En natuurlijk niet te vergeten: Rotan meubelen en decoraties gemaakt van bamboo of riet. Gezellige rotan meubelen zijn niet alleen super stijlvol, maar worden ook gezien als een duurzaam alternatief ter vervanging van houten meubelen.

Rotan is een harde liaan houtsoort afkomstig uit Tropische regenwouden. Vandaar ook de tropische sfeer! Bamboo is in tegenstelling tot Rotan hol van binnen, en is daardoor een stuk lichter: handig voor grote meubelen! Riet is een waterplant en wordt meer voor woonaccessoires gebruikt. De combinatie van deze drie verschillende materialen zal een warme en tropische sfeer in je huis creëren! 

_DSC1952
_DSC1914
Deel dit bericht

Teakea’s blog

92a99a23-e8d1-4323-9b0a-2416fca15151-1

Home & Living Store Teakea 

Teakea bestaat al ruim 10 jaar! Wij hebben een grote liefde voor het ontwerpen en maken van maatwerk meubelen.  Wij streven ernaar meubels te maken die perfect aansluiten op persoonlijke wensen van onze klanten. Als kleinschalige meubelmakerij zijn we de afgelopen jaren doorgegroeid tot meubelmakerij én woonwinkel! 

Volg ons

Insta inspiratie

Maatwerk 

Onze Woonwinkel in tolbert

1500m2

Bezoek onze woonwinkel!