DIY: Makkelijk en snel plakhout bevestigen!

door | 4 juni, 2021 | Woon inspiratie | 0 Reacties

Maak een prachtige houten muur met stijlvol plakhout!

Misschien heb je er al wel eens van gehoord: Plakhout, wandhout of muurhout! (Iedereen noemt het weer anders). Deze plak hout strips zijn een super stijlvolle optie voor iedereen die graag een unieke houten wand in zijn of haar woning wil creëren. Een muur aangekleed met hout strips zal je woonkamer extra karakter en sfeer geven. Je kunt een prachtige houten muren maken in je slaapkamer, woonkamer of zelfs in de keuken of badkamer. Bovendien is het plak hout veel makkelijker en stijlvoller dan bijvoorbeeld sloophout behang!

 

Muurhout bohemian 
Bohemian houtstrips geven een warme uitstraling. Bohemian plakhout bestaat uit kleine plankjes met verschillende donkere en warme bruine en oranje kleurtinten voor een knusse sfeer: ideaal for een bohemian interieur!

Muurhout wit 
Whitewash houtstrips geven een frisse en natuurlijke uitstraling aan je woning. De houtstrip bestaan uit kleine witte houten muur latjes in verschillende tintjes voor een modern of Scandinavisch
interieur!

Muurhout naturel 
De naturel houtstrips geven een traditionele uitstraling aan je woning. De houtstrips bestaan uit kleine lichtbruine teak latjes en creeren een gezellige en winterse sfeer: ideaal voor een landelijk interieur!

Muurhout rustiek
De rustieke houtstrips geven een warme en behaaglijke uitstraling aan je woning. Rustiek plakhout bestaat uit houten latjes in verschillende warme en donkere kleur tinten voor een gezellige zomerse sfeer. Ideaal voor een rustiek interieur!

bohemian-plakhout
whitewash-plakhout
naturel plakhout
rustiek-plakhout

Plakhout makkelijk en snel aan de muur bevestigen in 6 stappen!

Indien je plakhout bij ons wil aanschaffen, is het natuurlijk ook belangrijk om te weten hoe je de muurplankjes kunt bevestigen aan de muur. We leggen je graag stap voor stap uit hoe je het plakhout makkelijk en snel kunt bevestigen en natuurlijk welke benodigdheden je nodig hebt. Voordat je begint, raden wij het aan om de houtstrips uit de doos te halen en minimaal 7 dagen te laten acclimatiseren. 

  Benodigheden:

  • Voldoende plakhout! (met 1 doos plakhout kun je een oppervlakte van +/- 1m2 bekleden + houd rekening met 10% zaagafval)
  • Een handzaag, figuurzaag of verstekzaag
  • Montagekit (Bijvoorbeeld Spectrum montagelijm)
  • Waterpas
  • Potlood en liniaal
  • Hoekmaat of geodriehoek 

   

  ms7?
  plakhout-sfeer2

  Stap 1.
  Zorg dat het oppervlak waar je het plakhout op wilt bevestigen egaal, vocht- en vetvrij is. Door het hout op een donker oppervlak te plakken, zijn de overgangen tussen de plankjes minder zichtbaar.

   Stap 2.
  Zet met je waterpas en potlood een rechte lijn op de muur. Zo kun je tijdens het monteren gemakkelijk in de gaten te houden of je recht werkt.

   Stap 3.
  Neem het eerste plankje plakhout uit de doos en teken hierop af waar het plankje afgezaagd dient te worden. Zaag vervolgens het plankje recht af zodat deze in de hoek van de muur past. Zowel voor een horizontale als verticale bevestiging, zullen de planken die langs de randen en hoeken geplaatst zijn, afgezaagd moeten worden.

  Schermafbeelding 2020-06-11 om 11.52.18

  Stap 4.
  Tijd om te lijmen! Als je er zeker van bent dat je eerste plankje goed recht is afgezaagd, is het tijd om de montage kit erbij te pakken. Breng de kit in een S-vorm aan op de achterzijde van het plankje en plaats deze in de onderste hoek van de muur. Zorg ervoor dat je voldoende lijm verspreid over de gehele plank en druk vervolgens de houtstrips stevig tegen de wand aan. 

  Stap 5.
  Nadat jouw eerste plankje gelegd is, is het eigenlijk vrij makkelijk. Check even of het volgende plankje mooi naast het eerste plankje aansluit, lijm erop en plakken maar! Blijf controleren of alles recht geplaatst wordt. Wanneer je aan de andere kant van je muur bent aangekomen, is het natuurlijk ook hier weer van belang dat je de hoekplank recht afzaagt.

  Tip: Werk altijd van onder naar boven zodat je de planken gemakkelijk op elkaar kunt stapelen. Zo hoef je de plankjes niet continue vast te houden tijdens het plakken.

   Stap 6.
  Je muur is klaar! Zo, dat is stuk mooier dan hout behang, vind je niet? Laat de montagelijm 24 uur uitharden voor je andere decoratie aan je nieuwe muur toevoegt. Wanneer de lijm is uitgehard, kun je gerust een stijlvolle klok of wat leuke hangplantjes aan het hout ophangen.

  Wij wensen je veel woonplezier!  Heb je nog vragen over het bevestigen van het plakhout, stel ons gerust je vragen via de mail of telefoon. Heb je dit stappenplan gevolgd en is jouw muur helemaal klaar? Deel het resultaat met ons! Wij zien graag hoe jouw houten muur wand is geworden!

  get-1
  plakhout-sfeer5
  plakhout sfeer7
  Deel dit bericht

  Teakea’s blog

  92a99a23-e8d1-4323-9b0a-2416fca15151-1

  Home & Living Store Teakea 

  Teakea bestaat al ruim 10 jaar! Wij hebben een grote liefde voor het ontwerpen en maken van maatwerk meubelen.  Wij streven ernaar meubels te maken die perfect aansluiten op persoonlijke wensen van onze klanten. Als kleinschalige meubelmakerij zijn we de afgelopen jaren doorgegroeid tot meubelmakerij én woonwinkel! 

  Volg ons

  Insta inspiratie

  Maatwerk 

  Onze Woonwinkel in tolbert

  1500m2

  Bezoek onze woonwinkel!